Gebruik en dosering

Een speciaal voor het kind klaargemaakt gebruikersflesje, met daarin de gekozen remedies, kun je bij mij bestellen.

Zo’n flesje kun je ook zelf klaarmaken door bijvoorbeeld een schoon 30 ml. pipetflesje te vullen met bronwater (zonder koolzuur, uit pak of fles) of voor baby’s afgekoeld gekookt water, waaraan je uit de voorraadflesjes twee druppels van elke gekozen Bach Bloesem Remedie toevoegt. In geval van de Rescue Remedie neem je vier druppels.

Van het gebruikersflesje geef je je kind vier maal daags vier druppels of vaker indien gewenst (als je denkt dat je kind daarop beter reageert of wanneer hij dat zelf aangeeft). Uit het flesje doe je de druppeltjes rechtstreeks in de mond of bijvoorbeeld in een glas water of vruchtensap of in het babyflesje. Het is eenvoudig in te nemen en er zit bijna geen smaak aan.

Voorkom dat het pipetje (bijvoorbeeld met de tong) aangeraakt wordt. Voor de houdbaarheid kun je wat extra (voor consumptie geschikte) alcohol toevoegen. De inhoud van het gebruikersflesje kan ongeveer drie weken houdbaar blijven.

Doe je de druppels uit het voorraadflesje rechtstreeks in een glas of beker drinken, doe er dan twee druppels van elke Bach Bloesem Remedie in en van de Rescue Remedie vier druppels.

De Bach Bloesem Remedies kunnen ook onverdund uit het voorraadflesje worden ingenomen, maar aangezien de remedies geconserveerd zijn met alcohol, geeft dit een nadrukkelijke smaak.

Bij een baby die borstvoeding krijgt is het vaak voldoende als de moeder de Bach Bloesem Remedies inneemt. Maar je kunt de druppeltjes uit het klaargemaakte gebruikersflesje ook aanbrengen op de polsen, de slapen, de fontanel of zelfs onder de voeten van de baby of rechtstreeks in de mond druppelen (mits er geen extra alcohol is toegevoegd). De remedie kan ook helpen als ze uitwendig wordt gebruikt. Voor een baby wordt vaak aangeraden het flesje eerst te steriliseren en afgekoeld gekookt water te gebruiken, zoals ook bij flesvoeding gebruikelijk is.

Je kind mag de Bach Bloesem Remedies langdurig innemen, maar als je binnen een paar weken geen verandering merkt, kun je de keuze van de remedies herzien. Het kan ook zijn dat je kind zelf aangeeft dat hij de Bach Bloesem Remedies niet meer nodig heeft. Ook als de Bach Bloesem Remedies worden vergeten, kan dit een teken zijn dat ze niet meer nodig zijn. Uiteraard geldt dit alleen als ze eerst wel regelmatig ingenomen zijn. Bekijk dan aan de hand van de beschrijvingen of je kind nog andere Bach Bloesem Remedies nodig heeft of probeer het een tijdje zonder en kijk hoe het gaat. Je kunt altijd bij nieuwe problemen weer aan de Bach Bloesem Remedies denken!

Je kunt ook een tijdje dezelfde Bach Bloesem Remedies slikken als je kind. Vooral als je de emoties van je kind herkent in jezelf. Dit kan helpen om je kind beter te begrijpen. Maar misschien wil je zelf wel andere remedies proberen, bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met het gedrag van je kind of omdat dit veel gevoelens bij jezelf oproept. Of misschien wel om hele andere redenen. Zo kunnen de Bach Bloesem Remedies zowel ouder als kind helpen zichzelf beter te begrijpen en te accepteren wie ze zijn.

Om de remedies voor jezelf te kiezen kun je de vragenlijst gebruiken en bijvoorbeeld het praktische boekje: “Bach Bloesems van A-Z” .

Andere oplossingen nodig

Veel kinderen reageren goed op de Bach Bloesem Remedies, maar soms helpen de Bach Bloesem Remedies niet voldoende of kan het nodig zijn met andere methoden verder te zoeken naar oorzaken en oplossingen. Zoek een goede therapie die je kind verder kan helpen of overleg met je huisarts. En weet dat ook de Bach Bloesem Remedies alleen maar een ondersteuning vormen. Ze kunnen het kind helpen bij het leren omgaan met zijn emoties.

Het leren omgaan met emoties kan op vele manieren. Het uiten van emoties vind ik niet verkeerd. Het ene kind heeft het nodig om te schreeuwen en te schoppen, de ander om te huilen of om te slaan. Je kunt je kind hierin begeleiden. Bijvoorbeeld door hem te leren dat hij zichzelf en een ander geen pijn mag doen en geen schade mag aanrichten aan speelgoed of meubilair. Maar het uiten van emoties is volgens mij voor een kind vaak nodig om weer een helder hoofd te krijgen en dus om spanning te laten verdwijnen. Echt uithuilen dus of slaan met je vuisten op de bank of je bed. Je kunt je kind daarbij laten voelen dat hij mag uithuilen door hem liefdevol tegen je aan te houden, als hij dat wil. Het helpt als je kind voelt dat hij begrepen wordt en dat hij zich mág uiten. Ook al lijkt de reden waarom hij huilt in jouw ogen onredelijk.

De Bach Bloesem Remedies vervangen reguliere medicijnen niet. Maar zij kunnen een goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld de behandeling van een huisarts of specialist. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan je huisarts of therapeut.