Rescue Remedie

Dr. Bach ontwikkelde een speciale combinatie voor noodsituaties die hij Rescue Remedie noemde. Het bestaat uit de volgende Bach Bloesem Remedies:

 

  • Cherry Plum: om kalm te blijven in momenten van radeloosheid
  • Clematis: om helderheid van geest te ondersteunen
  • Impatiens: bij ongeduld en irritatie
  • Rock Rose: bij gevoelens van paniek
  • Star of Bethlehem: bij verdriet en shock

Rescue Remedie is een eerste-hulp-remedie die te gebruiken is o.a. bij ruzie, verdriet, het horen van slecht nieuws, bij een shock, na een ongeluk, bij verwondingen, bij koorts en ernstige ziekte of zelfs na een wespensteek of na het kijken naar een gewelddadige televisiefilm. Rescue Remedie kan helpen om de spanningen of heftige emoties te verzachten.

Rescue Remedie is ook preventief te gebruiken, bijvoorbeeld bij spanningen voorafgaand aan een tandarts- of doktersbezoek, een operatie of een examen. En er zijn natuurlijk nog veel meer situaties te bedenken waarin je de Rescue Remedie kunt gebruiken. Net als alle andere Bach Bloesem Remedies is de Rescue Remedie niet bedoeld om in plaats van medische behandeling te worden gebruikt.

Gebruik en dosering: Van de Rescue Remedie kun je het beste vier druppeltjes uit het voorraadflesje in een beetje water of sap doen en dit aan je kind te drinken geven. In spoedeisende of buitengewone omstandigheden, bijvoorbeeld als het kind buiten bewustzijn is, kan de Rescue Remedie ook worden aangebracht op de lippen, de polsen, de slapen, de fontanel of eventueel onder de voeten van de baby of het kind. Uitwendig kun je de Rescue Remedie ook gebruiken in omslagen, wikkels, compressen, het badwater, enzovoort. De dosering bedraagt dan zes druppels uit het voorraadflesje op een halve liter. De Rescue Remedie is verkrijgbaar in een pipetflesje of een spray.

Er is ook een Rescue Nacht spray waaraan de remedie White Chestnut is toegevoegd. White Chestnut kan helpen bij malende gedachten en deze spray kan je helpen (weer) in slaap te vallen. Rescue Nacht is zeker ook overdag te gebruiken!

Voor kinderen is er ook de Rescue Kids zonder alcohol in een pipetflesje. Gemakkelijk te druppelen rechtstreeks in de mond, dus fijn om altijd bij je te hebben. Geschikt overigens voor alle leeftijden.

De Rescue Pets, zonder alcohol, is bedoeld voor huisdieren. Is verkrijgbaar in een pipetflesje of een handige spray. Kan dieren helpen om weer van binnenuit te ontspannen.

Voor uitwendig gebruik kun je ook de Rescue Crème of gel gebruiken. Deze bevatten naast dezelfde Bach Bloesem Remedies als in de Rescue Remedie, ook nog Crab Apple. De crème is te gebruiken ter verzorging en verzachting van de huid.

Bij huiduitslag kun je de plekken een aantal malen per dag insmeren, maar bij acute problemen, zoals zonnebrand of muggenbulten, kun je de crème het beste een paar keer achter elkaar met korte tussenpozen opbrengen.

De Rescue Remedie en de Rescue Crème vind ik onmisbaar in de huisapotheek of op reis.

Voor meer informatie over de Rescue producten en voor verkoopadresssen, zie www.bachrescue.nl.